4 Ανδρικά κουρέματα που είναι πάντα στη μόδα!
1 min read

4 Ανδρικά κουρέματα που είναι πάντα στη μόδα!

Οι περισσότεροι λένε ότι τα ρούχα είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς σε κάποιον – αλλά θα διαφωνούσαμε, μιας και δεδομένης της θέσης τους στο σώμα, τα μαλλιά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Και, σε αντίθεση με ένα τυπικό outfit ή τα sneakers, δεν μπορεί να μην τραβήξει τα βλέμματα κάποιος με ένα ωραίο κούρεμα ή χτένισμα.

Έχοντας αυτό κατά νου, παρακάτω αναφέρουμε 4 στυλ, που επιλέχθηκαν από τους καλύτερους barbers και υπόσχονται να δουλέψουν σχεδόν για όλους, ενώ είναι και διαχρονικά.

1. THE FRENCH CROP

Το γαλλικό crop είναι ένα στυλ που ταιριάζει στα περισσότερα σχήματα προσώπου και είναι ιδανικό για άνδρες που έχουν ελαφριά αραίωση προς τα επάνω. Δεδομένου ότι κουρεύονται τα μαλλιά ελαφρώς προς τα εμπρός, το να αφήνετε το μήκος στη φράντζα μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τυχόν κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Είναι ένα στυλ που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, κατάλληλο για κάποιον που συχνάζει σε γυμναστήρια ή πισίνες, καθώς μπορεί να μην χρησιμοποιήσει προϊόν styling, και να αφήσει τα μαλλιά να έχουν την φυσική τους θέση.

Εάν ωστόσο, θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν, δοκιμάστε λίγη λακ, καθώς το French crop είναι ένα από εκείνα τα ανδρικά κουρέματα που προορίζονται να διατηρήσουν τα μαλλιά φυσικά. Η συντήρηση με αυτό το κόψιμο δεν είναι στο styling, αλλά το να κουρεύεστε κάθε τρεις περίπου εβδομάδες.

2. THE BUZZ CUT

Το buzz cut έχει διαχρονικό στυλ. Το όνομά του, το πήρε από τον ήχο που κάνουν οι κουρευτικές μηχανές. Είναι από τις λίγες εναλλακτικές για όσους δεν έχουν τετράγωνο σαγόνι και τέλειες αναλογίες στο κεφάλι.

Αν αρμόζει σε εσάς λοιπόν, προτιμήστε ένα σχήμα που είναι ελαφρώς τετράγωνο στο πλάι, με λίγο περισσότερο μήκος στην κορυφή. Μπορείτε να δουλέψετε το κούρεμα με βάση το σχήμα του κεφαλιού για να κάνετε το συνολικό κόψιμο πιο κολακευτικό.

3. THE SLICK BACK

Το σύγχρονο slick back έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του τη δεκαετία του 1920. Εκείνη την εποχή, ήταν χρήσιμο να έχεις ένα χτένισμα που δεν θα ήταν μπερδεμένο όταν φοράς καπέλο (ένδειξη της τάξης του ατόμου γύρω στις αρχές του 20ού αιώνα). Από τότε, έχει γίνει διαχρονικό και κλασικό.

Τα ίσια μαλλιά είναι τα καλύτερα για αυτή την τεχνική – όσο περισσότερες μπούκλες έχεις, τόσο πιο δύσκολο να το προσαρμόσεις. Όσο για το σχήμα προσώπου που ταιριάζει σε αυτό το στυλ, είναι αρκετά ευέλικτο, καθώς θα επιτρέψει στα χαρακτηριστικά του προσώπου (όπως τα γένια, τα μουστάκια) να είναι πιο έντονα, με τα μαλλιά να πλαισιώνουν ουσιαστικά το πρόσωπο. Δυστυχώς, για εκείνους με εμφανή υποχώρηση μαλλιών, το slick back κούρεμα δεν θα είναι ιδιαίτερα κολακευτικό καθώς θα κάνει την αραίωση πιο εμφανή.

Το πίσω μέρος και τα πλαϊνά πρέπει να είναι κωνικά, με διαβάθμιση μέχρι την κορυφή. Για να κάνεις styling στα μαλλιά, πρέπει να τα στεγνώσεις με πιστολάκι προς τα πίσω (εάν έχεις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα εμπρός, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος) – λάβε υπόψη σου ότι χρειάζεται εξάσκηση για να το κάνεις αποτελεσματικά. Για μία παραδοσιακή slick εμφάνιση, χρησιμοποίησε μια κρέμα με βάση το νερό και χτένισε την όταν είναι υγρή ή δοκίμασε μια ματ πάστα (μέτριο έως σκληρό κράτημα) για πιο απαλό μοντέρνο φινίρισμα.

4. THE MODERN HI-TOP FADE

Ο Fresh Prince άνοιξε το δρόμο για τη δημοτικότητα αυτού του κουρέματος.

To modern HI-TOP FADE δεν είναι ένα ευέλικτο κούρεμα, καθώς έχει σχεδιαστεί για να παραμένει στο σχήμα που έχει κοπεί και δεν υπάρχει πολύς χώρος για να τo αλλάξετε. Επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι αυτό που ταιριάζει σε εσάς.

Φροντίστε πριν από το κούρεμα να αφιερώσετε χρόνο για να συζητήσετε και να συμβουλευτείτε τον κουρέα σας όσον αφορά τον βαθμό που θα τονωθεί το σχήμα των μαλλιών. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές παραλλαγές σε αυτό το στυλ, οπότε ίσως αξίζει να έχετε μερικές εικόνες για έμπνευση.

Βεβαιωθείτε ότι πηγαίνετε σε έναν κουρέα που ξέρει πώς να δουλεύει με τον τύπο των μαλλιών σας και προμηθευτείτε τα κατάλληλα εργαλεία όπως μια χτένα afro, για να είστε σίγουροι ότι το styling θα ‘ναι σωστό.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ

Ένας καλός κουρέας θα λάβει υπόψη του όλα όσα γνωρίζει για εσάς, όπως την προσωπικότητά σας, το στυλ σας και την καθημερινή σας ζωή, ώστε να σας προσφέρει το κούρεμα που σας αρμόζει και κολακεύει. Θυμηθείτε ότι το κούρεμα σας αντιπροσωπεύει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο. Επιβάλλεται λοιπόν να λειτουργεί για όλα τα σενάρια και όλες τις περιστάσεις.

Μπείτε τώρα στο ebarber.gr για να εξασφαλίζετε πάντα τη θέση σας στα αγαπημένα σας barbershops και να έχετε το κούρεμα που σας ταιριάζει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *