9 Ανδρικά κουρέματα που είναι πάντα στη μόδα!

Οι περισσότεροι λένε ότι τα υποδήματά σας είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο οι άνθρωποι καρφώνουν τα μάτια τους – αλλά θα διαφωνούσαμε, δεδομένης της θέσης τους στο σώμα, είναι τα μαλλιά σας. Και, σε αντίθεση με ένα κατώτερο ζευγάρι brogues ή μερικά χτυπημένα λευκά δερμάτινα αθλητικά παπούτσια, δεν μπορείτε εύκολα να ξεφύγετε από ένα αμφισβητήσιμο χτένισμα.

Έχοντας αυτό κατά νου, αξίζει να εξοικειωθείτε με ένα κλασικό ανδρικό κούρεμα πριν από την επόμενη επίσκεψή σας στην καρέκλα. Όπως αυτά τα εννέα, που επιλέχθηκαν από τους καλύτερους κουρείς, υπόσχονται να δουλέψουν σχεδόν για όλους και δεν θα φύγουν από την μόδα για τους επόμενους έξι μήνες.

1. THE FRENCH CROP

Το λευκό μπλουζάκι από κουρέματα, το γαλλικό crop είναι ένα στυλ που ταιριάζει στα περισσότερα σχήματα προσώπου αλλά είναι ιδιαίτερα ιδανικό για άντρες που έχουν μια ελαφρώς αέρωση προς τα επάνω. Δεδομένου ότι κουρέυονται τα μαλλιά ελαφρώς προς τα εμπρός, το να αφήνετε το μήκος στη φράντζα μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τυχόν κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Είναι ένα στυλ που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, ιδανικό για κάποιον που συχνάζει σε γυμναστήρια ή πισίνες, καθώς μπορεί να το φορέσει χωρίς κανένα προϊόν styling, απλά αφήνοντάς το να πέσει φυσικά στη θέση του.

Εάν, ωστόσο, θέλετε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν, δοκιμάστε λίγη λακ, καθώς French crop είναι ένα από εκείνα τα ανδρικά κουρέματα που προορίζονται να μείνουν φυσικά. Η συντήρηση με αυτό το κόψιμο δεν είναι στο styling αλλά στο να το κουρεύετε κάθε τρεις περίπου εβδομάδες.

2. THE BUZZ CUT

Το buzz cut είναι ένα διαχρονικό στυλ. Αλλά για να λειτουργήσει πραγματικά, θα πρέπει να έχετε ένα υπέροχο κεφάλι (ένα noggin όπως του Ryan Gosling ή του Christian Bale, για παράδειγμα).

Το όνομά του; Από τον ήχο που κάνουν, οι κουρετυτηκες μηχανές Είναι από τις λίγες εναλλακτικές για όσους δεν είναι προικισμένοι με τετράγωνο σαγόνι και τέλεια ανάλογο κεφάλη.

Αν απευθύνεται σε εσας, προτιμήστε ένα σχήμα που είναι ελαφρώς τετράγωνο σε όλο το πλάι, με λίγο περισσότερο μήκος στην κορυφή. Το ψαλίδι πάνω από τη χτένα είναι η τεχνική Pankhurst και θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα και όχι αποκλειστικά μηχανή κουρέματος. Κόβοντας, μπορείτε να δουλέψετε με το σχήμα του κεφαλιού για να κάνετε το συνολικό κόψιμο πιο κολακευτικό.

Ένας καλός κουρέας θα λάβει υπόψη του όλα όσα γνωρίζει για εσάς, από την προσωπικότητά σας μέχρι το στυλ σας μέχρι την καθημερινή σας ζωή, για να σας προσφέρει μια περικοπή που σας ταιριάζει. Θυμηθείτε ότι φοράτε το κούρεμά σας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ώρες το 24ωρο, επομένως πρέπει να λειτουργεί για όλα τα σενάρια.

3. THE SLICK BACK

Το σύγχρονο slick back έκανε για πρώτη φορά αντίκτυπο στη δεκαετία του 1920. Εκείνη την εποχή, ήταν χρήσιμο να έχεις ένα χτένισμα που δεν θα ήταν μπερδεμένο όταν φοράς καπέλο (σύμβολο κατάστασης και ένδειξη της τάξης του ατόμου γύρω στις αρχές του 20ού αιώνα). Από τότε, έχει γίνει διαχρονικό και κλασικό.

Τα ίσια μαλλιά είναι τα καλύτερα για αυτή τημ τεχνική – όσο περισσότερες μπούκλες έχεις, τόσο πιο δύσκολο να το προσαρμόσεις. Όσο για το σχήμα προσώπου που ταιριάζει σε αυτό το στυλ, είναι αρκετά ευέλικτο, καθώς θα επιτρέψει στα χαρακτηριστικά του προσώπου (όπως τα γένια, τα μουστάκια) να είναι πιο έντονα, με τα μαλλιά να πλαισιώνουν ουσιαστικά το πρόσωπο. Δυστυχώς, για εκείνους με εμφανή υποχώρηση μαλλιών, το slick back κούρεμα δεν θα είναι ιδανικό καθώς θα κάνει την αραίωση πιο εμφανή.

Το πίσω μέρος και τα πλαϊνά πρέπει να είναι κωνικά, φυσικά και αρκετά σφιχτά, με διαβάθμιση μέχρι την κορυφή.

Για να κάνεις style στα μαλλιά, πρέπει να τα στεγνώσεις με πιστολάκι προς τα πίσω (εάν έχεις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα εμπρός, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος) – λάβε υπόψη ότι χρειάζεται εξάσκηση για να το κάνεις αποτελεσματικά. Για μία παραδοσιακή slick εμφάνιση, χρησιμοποίησε μια πομάδα(μυραλοιφή) με βάση το νερό και χτένισε την όταν είναι υγρή ή δοκιμάσε μια ματ πάστα(μέτριο μέχρι σκληρό κράτημα) για πιο απαλό, πιο μοντέρνο φινίρισμα.

4. THE SIDE PARTING

Ιδιαίτερα δημοφιλές από τις δεκαετίες 1920-1940 και ξανά στη δεκαετία του 1960, αυτό το στυλ αναβίωσε την τελευταία δεκαετία ως μια πιο εύκολη εναλλακτική λύση για το slick back.

Καθώς η βάση του κουρέματος είναι μια απλή κοντή πλάτη και στα πλάγια, το στυλ είναι αρκετά ευέλικτο και ταιριάζει στους περισσότερους τύπους μαλλιών και σχήματα προσώπου. Το συγκεκριμένο, μπορεί να διατρέχει τον κίνδυνο να μην πετύχει εάν τα μαλλιά είναι πολύ μακριά και λεπτά στην κορυφή.

Όταν βρίσκεσαι στην καρέκλα, ζητα ένα κλασικό κωνοειδή σχήμα στο πίσω μέρος και στα πλαϊνά, και το επάνω μέρος να είναι αρκετά μακρύ για να χωρίζεται, αλλά αρκετά κοντό για να είναι καθαρό και τακτοποιημένο.

Το προϊόν styling που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από την πυκνότητα των μαλλιών σου: όσοι έχουν πιο πυκνά μαλλιά θα πρέπει να δοκιμάσουν μια πάστα, ενώ ένας ματ πηλός λειτουργεί καλύτερα για πιο λεπτούς, λιγότερο πυκνούς τύπους μαλλιών.

Στην πραγματικότητα η χωρίστρα μπορεί να είναι δύσκολη. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να βάλεις το προϊόν στα μαλλιά όταν είναι υγρά (όχι βρεγμένα) και να κάνεις την χωρίστρα χρησιμοποιώντας μια χτένα. Θα πρέπει να προσπαθήσεις να βρείς πού είναι η φυσική χωρίστρα, ίσως με τη βοήθεια του κουρέα σου αρχικά. Αν δυσκολευτείς, χτενίσετα μαλλιά προς τα πίσω και θα δείς πού αρχίζουν να πέφτουν και χωρίζονται.

5. THE SHOULDER LENGTH CUT

Κλασικό και εκλεπτυσμένο, αυτό το στυλ εμφανίζεται στη μόδα εδώ και χρόνια, πιθανότατα επειδή είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να προσαρμόζεται σε πολλές καταστάσεις.

Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι για να πετύχεις αυτό το στυλ είναι να μεγαλώσεις τα μαλλιά σου. Πάντα θα υπάρχει μια μέρα που δεν θα το αντέχεις και θα θέλεις να τα κόψεις όλα, αλλά πριν πάρεις οποιεσδήποτε βιαστική αποφάση, προσπάθησε να βάλεις έναν στόχο και να αποφασίσεις όταν τα μαλλιά σου μεγαλώσουν σε αυτό το μήκος για το αν θέλεις ή όχι να κολλήσει με αυτό.

Όπως με τα περισσότερα κοψίματα, η επιτυχία αυτού του στυλ εξαρτάται από την υφή των μαλλιών. Τα πολύ ίσια μαλλιά δεν μένουν τόσο εύκολα στη θέση τους όσο τα μαλλιά που έχουν διακριτικό κυματισμό. Ομοίως, τα υπερβολικά σγουρά μαλλιά θα είναι δύσκολο να διατηρηθούν λεία.

Κράτα τα προϊόντα styling στο ελάχιστο, καθώς αυτό το στυλ είναι στο πιο δυνατό του όταν φαίνεται εντελώς φυσικό. Μπορείς να δοκιμάσεις λίγο σπρέι αλατιού για να προσθέσεις απαλότητα για ένα πιο ακατάστατο χτένισμα.

6. THE MODERN HI-TOP FADE

Δύο λέξεις: Will. Smith. Ο Fresh Prince άνοιξε το δρόμο για τη δημοτικότητα αυτού του κουρέματος,

To modern HI-TOP FADE δεν είναι ένα ευέλικτο κούρεμα, καθώς έχει σχεδιαστεί για να παραμένει στο σχήμα που έχει κοπεί, επομένως δεν υπάρχει πολύς χώρος για να τo αλλάξεις. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείς ότι είσαι αφοσιωμένος στην εμφάνιση και ότι είναι αυτό που λειτουργεί για εσένα. Είναι αυτονόητο ότι τα άφρο ή εξαιρετικά σγουρά μαλλιά είναι απαραίτητα.

Πριν από το κόψιμο, φρόντισε να αφιερώσεις χρόνο για να συζητήσεις με τον κουρέα ή τον στυλίστα σου τον βαθμό στον οποίο θέλις να τονίσεις το σχήμα του afro σας. Η σωστή λήψη αυτού του εξαρτήματος είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να μπορεις να το βουρτσίζεις εύκολα.

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές παραλλαγές σε αυτό το στυλ, οπότε ίσως αξίζει να πάρετε μαζί σας μερικές εικόνες από στυλ που σας αρέσουν στο κούρεμά σας. Οι άντρες συχνά ντρέπονται να βγάζουν φωτογραφίες μαζί τους, αλλά όσο περισσότερη διορατικότητα έχει αυτός που σας κόβει τα μαλλιά, τόσο το καλύτερο.

Βεβαιωθείτε ότι πηγαίνετε σε έναν κουρέα που ξέρει πώς να δουλεύει με τον τύπο των μαλλιών σας και προμηθευτείτε τα κατάλληλα εργαλεία όπως μια χτένα afro για το χτένισμα.

7. THE POMPADOUR

Το pompadour ήταν δημοφιλές σε πολλά διαφορετικά μήκη και παραλλαγές από το ντεμπούτο του στη Madame du Pompadour, αρχιερωμένη του Γάλλου βασιλιά Λουδοβίκου XV τη δεκαετία του 1750. Αρχικά ένα θηλυκό στυλ, αυτό είναι ένα χτένισμα με εκατοντάδες χρόνια ιστορίας. Δεν μπορείτε να πάρετε πιο κλασικό από αυτό.

Το pompadour λειτουργεί στους περισσότερους, αλλά απαιτεί κάποιο βαθμό πάχους στα μαλλιά, έτσι ώστε το στυλ να μπορεί να στηριχθεί μόλις δημιουργηθεί. Διαφορετικά σχήματα προσώπου μπορούν να κολακευτούν μεταβάλλοντας τη δομή του στυλ. Για παράδειγμα, αν έχετε στενό πρόσωπο, θα μπορούσατε να φορέσετε το pompadour σας πιο φαρδύ και πιο απαλό. ή αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, αξίζει να γλιστρήσετε τα μαλλιά στα πλάγια του κεφαλιού σας προς τα κάτω για να αδυνατίσετε τη συνολική σιλουέτα.

Για να αποκτήσετε αυτό το στυλ, θα πρέπει να ξεκινήσετε αναπτύσσοντας το μπροστινό μέρος. Ζητήστε από τον κουρέα ή τον στυλίστα σας να κόψει τα μαλλιά σας διαβαφθησμένα προς τα εμπρός. Στη συνέχεια, κάθε φορά που κόβετε τα μαλλιά σας, η διαβάθμιση θα πρέπει να αλλάζει ελαφρώς για να διατηρείται όλο το μήκος μπροστά, ενώ η πλάτη διατηρείται πιο κοντή.

Αφού μεγαλώσετε τρία εκατοστά τα μαλλιά στο μπροστινό μέρος, θα μπορείτε να δημιουργήσετε ύψος χρησιμοποιώντας στεγνωτήρα μαλλιών και την καλύτερη mousse μαλλιών για άνδρες ή σπρέι με θαλασσινό αλάτι. Τραβήξτε τα μαλλιά προς τα πάνω καθώς τα στεγνώνετε για να δημιουργήσετε ανόρθωση ρίζας. Μόλις στεγνώσει σχεδόν, χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων σας ή μια βούρτσα μαλλιών για να δώσετε κάποια κίνηση στις άκρες, επιτρέποντας στο στυλ να ωθηθεί προς τα πίσω.

Αξίζει να πειραματιστείτε με προϊόντα για να βρείτε την καλύτερη εφαρμογή, αλλά αποφύγετε να υπερφορτώνετε τα μαλλιά σας με προϊόν. Προσθέστε το προϊόν σας στο πίσω μέρος και στα πλαϊνά προτού επεξεργαστείτε το επάνω μέρος – θυμηθείτε ότι μπορείτε πάντα να προσθέσετε λίγο περισσότερο, αλλά δεν μπορείτε να βγάλετε κανένα χωρίς πλύσιμο. Τέλος, φτιάξτε τα μαλλιά σας στην τελική τους θέση, χρησιμοποιώντας λακ μαλλιών για κράτημα για το φινίρισμα που έχετε επιλέξει – είτε είναι ένα στυλ λιπαντικού εμπνευσμένο από τον Έλβις είτε ένα πιο ατημέλητο στυλ James Dean.

8. THE QUIFF

Μια λιγότερο εκλεπτυσμένη εναλλακτική λύση στο pompadour, είναι το quiff, το οποίο είναι ένα εμβληματικό στυλ που ταιριάζει σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, σχημάτων προσώπου και προσωπικών στυλ. Όπως και το pompadour, το quiff δεν ταιριάζει καλύτερα σε εκείνους με τις γραμμές των μαλλιών που υποχωρούν, καθώς εκθέτει το μέτωπο.

Πριν από το κούρεμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποφασίσει εάν μια κλασική ή σύγχρονη εκδοχή του quiff λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Το κλασικό quiff διαθέτει πιο μαλακή πλάτη και πλευρές που διατηρούνται κοντά, αλλά όχι πολύ. Η σύγχρονη λήψη μπορεί να έχει μια εντυπωσιακή αντίθεση μεταξύ των μακριών μαλλιών στο πάνω μέρος του κεφαλιού και μιας σφιχτά κουρευμένης πλάτης και των πλευρών, δημιουργώντας ένα «αποσυνδεδεμένο» αποτέλεσμα.

Το σχήμα του προσώπου είναι επίσης σημαντικό στοιχείο. Δεδομένου ότι το quiff προσφέρει φυσικό όγκο, είναι καλύτερο να μην πάρετε τα μαλλιά στα πλάγια και πίσω πολύ κοντά εάν έχετε μακρύ πρόσωπο.

Για styling, εφαρμόστε ένα προϊόν υγρού styling σε μαλλιά που έχετε στεγνώσει με πετσέτα και χτενίστε τα για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα μαλλιά με πιστολάκι μαλλιών που έχει ρυθμιστεί στην υψηλότερη θερμοκρασία και τη χαμηλότερη ταχύτητα, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιήστε μια βούρτσα αερισμού για να σαρώσετε τα μαλλιά στο σχήμα που προτιμάτε.

Θυμηθείτε να τελειώσετε με λακ μαλλιών για ισχυρό κράτημα για να βεβαιωθείτε ότι οι προσπάθειές σας δεν θα πάνε αμέσως χαμένες.

9. THE TEXTURED CUT WITH FRINGE

Τα σημαντικά πράγματα πρέπει να λέγονται πρώτα, θα χρειαστείτε λίγο μήκος στα μαλλιά σας πριν προγραμματίσετε ένα κούρεμα για ένα στυλ όπως αυτό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό το στυλ λειτουργεί καλύτερα με πυκνά και όχι λεπτά μαλλιά, και αν τα μαλλιά σας υποχωρούν, τότε αυτό δεν είναι το στυλ για εσάς.

Όταν πρόκειται να επιχειρήσετε το textured look, τραβήξτε μια φωτογραφία μαζί σας για να δείξετε ακριβώς τον τύπο κοπής που θέλετε. Ένας καλός κουρέας θα μπορεί να σας πει από τη φωτογραφία αν ταιριάζει σε εσάς και στον τύπο των μαλλιών σας.

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η αραίωση του ψαλιδιού. Πολλοί κουρείς τείνουν να είναι ευχαριστημένοι με αυτά, αλλά δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται στην κορυφή της τρίχας, καθώς μπορούν να κάνουν τις άκρες τραγανές και τα μαλλιά στη ρίζα να είναι υπερβολικά ογκώδη συγκριτικά. Αντ ‘αυτού, ζητήστε το πάνω μέρος να είναι κομμένο στο σημείο.

Όταν φτιάχνετε ένα στυλ με textured look, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά είναι στεγνά. Μόλις στεγνώσει, εφαρμόστε λίγο ενισχυτικό υφής, άργιλο ή στόκο στα μαλλιά με τα δάχτυλά σας. Αλλά να θυμάστε ότι αυτό είναι ένα ανέμελο στυλ, επομένως δεν θέλετε να φαίνεστε πολύ περιποιημένοι.Θες να κλείνεις κούρεμα online? Μπες τώρα στο ebarber.gr